Læge-stokrose, opskrifter
Opskrifter med Læge-stokrose
Skumfiduser / Marshmallows
(Opskrift fra Food Crumbles, USA – oversat)
https://foodcrumbles.com/making-marshmallow-from-marshmallow-root/
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 30 min.
Samlet tid: 40 min.
Ingredienser
75 ml vand (hvis du ved et uheld har tilføjet mere, ikke noget problem, så vil det bare tage lidt længere tid, før alt det ekstra vand koges af igen)
125 g sukker (almindeligt granuleret sukker)
75 g glukosesirup (eller majs sirup)
1 æggehvide
1 spsk lægestokrose-rodpulver
Majsstivelse + melis
Gryde, sukkertermometer
Instruktioner
Kog vand, sukker og glukose i en gryde til 121 ° C.
Når det er tæt på at komme på den temperatur, skal du begynde at piske æggehviden op, indtil den har dejlige faste toppe.
Bliv ved med at piske, mens du tilsætter den kogende varme (VARME!) sukker-sirup (det er nemmest med en stand mixer).
Bliv ved med at piske i høj hastighed, indtil skålen er kølet af til kropstemperatur.
I mellemtiden blandes lægestokrose-rodpulver med 1 spsk vand. Når blandingen i skålen er afkølet, tilsættes pastaen. Bliv ved med at piske lidt, indtil det er inkorporeret.
Hæld ud på et ark bagepapir og drys med majsstivelse (eller en blanding af majsstivelse og melis, afhængigt af hvor sød du kan lide det). Lad stå i et par timer.
Herefter skal skumfiduserne klippes ud i passende størrelse.
Opbevar dem i en lufttæt bøtte.
———————————————————————-
Te af lægestokrose-rod
Ingredienser til et krus / stor kop:
1 tsk tørret lægestokrose-rod
Kogende vand
Kom rodstykkerne i en te-si / et te-filter og put det i et krus eller en stor kop.
Hæld kogende vand på.
Lad trække overdækket i 5-10 minutter. Fjern urterne og drik teen – kan med fordel tilsættes honning, der vil hjælpe yderligere ved ondt i halsen.
———————————————————————-
Honningsirup Hostemiddel
(Opskrift fra Wellness Mama, USA – oversat)
https://wellnessmama.com/7969/herbal-cough-syrup/
Denne beroligende hostesirup bruger honning, urter og citrus til at berolige hoste og ondt i halsen.
Ingredienser
1 liter filtreret vand
1/4 kop ingefærrod frisk revet eller tørret
1/4 kop kamilleblomster
1/4 kop lægestokrose-rod
1 spsk kanel
1/4 kop citronsaft
1 kop honning
Instruktioner
Hæld vandet i en mellemstor gryde, og tilsæt de tørrede urter.
Kog op og skru derefter ned, så det simrer.
Lad det simre, til mængden er reduceret til cirka halvdelen. (Du har brug for 1 kop væske, når urter er siet fra.)
Hæld gennem en finmasket si eller et osteklæde for at fjerne urter (kompost urterne!).
Mens væsken stadig er varm (ikke koger), blandes citronsaft og honning i og omrøres godt.
Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet i op til 2 måneder.
Velbekomme!