Fuglegræs, opskrifter

Opskrifter med fuglegræs

De helt nyplukkede og saftige blade fra fuglegræs er bedst at spise rå.

Tænk på dem som en slags salat og glæd dig over fuglegræssets lækre, sprøde ærtesmag i salatskålen, hvor du kan blande dem med andre slags bladgrønt og friske urter.

Eller brug fuglegræsset i en æggesandwich!

Fuglegræs tåler også opvarmning, hvilket især er en god idé, hvis du står med de plantedele, der er lidt seje i det. Du kan stege fuglegræs på en pande eller blanchere det (blanchere vil sige at koge i vand med lidt eddike i ganske kort tid – 15-20 sekunder). Når fuglegræs opvarmes, falder bladene ligesom sammen og bliver helt slappe, men den lækre ærtesmag bevares. Du kan for eksempel bruge blomster, stængler og blade fra fuglegræs i en stuvning eller suppe. (Kilde: Vildmad.dk)

—————————————————————-

Ricotta dip med urter

(Fra AnjaSuldrup.dk – https://www.anjasuldrup.dk/ricotta-dip-med-vilde-urter/)

Ingredienser:
250 g ricotta
3 tsk friskpresset citronsaft
1 tsk reven citronskal
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 håndfuld spæde skvalderkål
1 håndfuld fuglegræs
1 tsk havsalt
0.5 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du:
Rør ricotta med citronsaft og revet citron skal.
Hak 2/3 af skvalderkålen og vend det i ricotta dippen.
Smag til med salt, peber og eventuelt mere citron.
Kom dippen i en skål og dribl med olivenolie og drys med resten af skvalderkålen og fuglegræs.

—————————————————————-

Blomstrende salat

(Fra Aarstiderne.com – https://www.aarstiderne.com/opskrifter/opskrift/fuglegraes-spiselige-blomster-og-hyben-med-vinaigrette)

En rigtig blomster-salat!

Ingredienser, salat:
100 g fuglegræs
50 g spiselige blomster
50 g hyben

Ingredienser, vinaigrette:
3 spsk. olivenolie
3 spsk. eddike (eller se tip)
1 tsk. strandsennep (hakket fint)
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
1 æg (hårdkogt)

Sådan gør du:

Vinaigrette:
Kom olie, eddike, strandsennep, dijonsennep, salt og peber i det tomme glas, og skru låget på. Ryst grundigt, til væskerne samler sig til en tyk masse. Hak det hårdkogte æg, og bland det i. Lad dressingen trække lidt.

Salat:
Fjern de nederste grove stængler og kedelige plantedele fra fuglegræsset.
Sortér blomsterne, så de alle er friske og pæne. Brug fx skvalderkål, klokkeblomst, røllike, vandmynte, tvetand, døvnælde, strandfladbælg, kortstråle og cikorie.
Halvér hybenerne, og fjern kernerne med en teske. Skyl skallerne, og skær dem i tynde både.
Bland fuglegræs, spiselige blomster og hybenbåde i en salat- skål eller på et fad. Servér med vinaigretten, og lad de spisende selv hælde den over deres salat.

Tip:
En eddike med vilde bær eller urter laves ved at hælde lager- eddike over fx hyben eller klitroser. Find en flot beholder af glas, og skold den med kogende vand. Skold også bær, blomster eller urter, eller giv det et kort opkog for at undgå jordbakterier. Hæld lagereddike over, så det dækker, og lad den vilde eddike trække i minimum en uge. Den kan holde sig med bær eller urter i flere år.

—————————————————————-

Tomatsalat med fuglegræs

(Fra Alletiders Kogebog – https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/17372/tomatsalat-med-fuglegraes)

Endnu en salat med fuglegræs.

Ingredienser:
1-2 dl fuglegræs
4-5 store tomater
1 stort løg
2 spsk olivenolie
salt
peber
evt. sorte oliven til pynt

Sådan gør du:
Skyl fuglegræsset og nip det i mindre stykker.
Skær tomaterne og løget i tynde skiver.
Bland olien med salt og peber og læg de findelte ingredienser i lag.
Hæld marinaden over og lad det trække mindst 15 minutter før servering.
Pynt evt. med sorte oliven.

—————————————————————-

Vintersalat med fuglegræs

(Fra Strandhøst – http://strandhoest.dk/fuglegraes-vintersalat/)

Da fuglegræs kan findes hele året, kan du også lave en dejlig salat om vinteren.

Ingredienser:
(4 personer)
En stor håndfuld fuglegræs, plukket og skyllet
½ kop edamamebønner eller ærter
3-4 pærer skåret i både
1/2 dl valnødder (hakkede)
evt. lidt høvlet parmesan/peccorino som pynt/topping

Dressing:
4 dele olivenolie – 1 del citronsaft -1 del honning – Dijonsennep efter smag

Sådan gør du:
Dressingen piskes sammen i en skål (evt. serveringsskålen).
Pærebådene skæres og puttes omgående i dressingen så de ikke bliver brune.
Resten af ingredienserne blandes i, hold lidt af fuglegræsset tilbage og top salaten med det, det ser flot ud og fremhæver den vilde råvare.
Kan bruges som tilbehør til stegt kød, f.eks. kylling – eller som selvstændig frokostret, vegetar-ret (udelad ost eller erstat med vegansk ost)

—————————————————————-

VELBEKOMME!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait

Dette website bruger cookies. Du accepterer vores brug af cookies, hvis du fortsætter med at bruge siden. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.