Kamille, opskrifter

Opskrifter med kamille

Kamillemælk

Lun te lavet på mælk og kamille – skønt til efterår og vinter.
(Fra Arla – https://www.arla.dk/opskrifter/kamillemalk/)

Ingredienser, 2 pers.
½ liter sødmælk (kan erstattes af andre mælkeformer, også plantemælk)
2 spsk kamillete, gerne løsvægt
2 tsk sukker (kan erstattes af honning)

Tilberedning:
Bring mælk og kamillete i kog i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, tilsæt sukker og lad mælkedrikken trække under låg i ca. 15 min. Si mælken og smag til. Fordel drikken i 2 varme glas og server straks.
Tips: Kamillemælk kan også tilberedes i mikrobølgeovn. Bring et glas (ca. 2½ dl mælk og 1 spsk kamillete og sukker) i kog. Tag glasset ud og dæk med alufolie – lad drikken trække ca. 15 min. Si kamillemælken og smag til.
Drikken kan også tilberedes med 2 breve kamillete – smagen bliver i så fald mildere.

————————————————————–

Kamille- og melonsmoothie

En dejlig og læskende smoothie fyldt med melon og aromatisk kamilleblomst.
(Fra Arla – https://www.arla.dk/opskrifter/kamille–og-melonsmoothie/)

Ingredienser, 2 pers.
2 spsk tørrede kamilleblomster (kan købes i helseforretninger)
400 g netmelon i små stykker
2 modne bananer
1½ dl kærnemælk
½ tsk vaniljepulver / vaniljesukker
8 isterninger

Tilberedning:
Kom kamilleblomsterne i en hurtighakker og hak dem i ca. 30 sekunder – til et fint pulver.
Kom melon, kamillepulver, bananer, kærnemælk, vaniljepulver og isterninger i en blender og blend i ca. 1 min., til isterningerne er knust, og smoothien har en cremet og lækker konsistens. Server smoothien med det samme.

Tip: Hvis din blender kan lave fint pulver af kamilleblomsterne, så kan du bruge den i stedet for en hurtighakker.

————————————————————–

Kamille te

(Fra Aarstiderne – https://www.aarstiderne.com/opskrifter/leksikon/kamille)
Den klassiske kamillete er tørret, men den friske udgave smager mere frugtigt og blomsteragtigt.

De friske blomster kommes i tekanden, evt. sammen med citronsaft, og overhældes med kogende vand..

Drikkes straks, evt. med honning i.

————————————————————–

Hjemmelavet middel mod hovedpine

(Fra BedreLivsstil.dk – https://bedrelivsstil.dk/naturlige-remedier-med-kamille/)
Kamille er også meget nyttigt til at lave en slags vin, der kan berolige almindelige symptomer såsom angst og migræne. OBS: Dette middel er ikke egnet til børn eller mindreårige personer!

Ingredienser
4 kopper hvidvin (1 liter)
3 spsk kamilleblomster (45 g)

Forberedelse
Tilsæt kamilleblomsterne til hvidvinen og lad den trække i 10 dage.
Efter blomsternes kraft er sivet ind i vinen, sies den – og så kan du drikke den.
Drik 2 kopper om dagen, en om morgenen og den anden om eftermiddagen (150 ml).

————————————————————–

Hjemmelavet middel mod acne

(Fra BedreLivsstil.dk – https://bedrelivsstil.dk/naturlige-remedier-med-kamille/)
At bruge et remedie med kamille på områder i ansigtet med acne kan virkelig hjælpe på dette problem.

Ingredienser
1 spsk kamille (20 g)
1 kop vand (250 ml)
Vatrondeller

Forberedelse
Hæld vandet i en gryde, tilsæt kamille og varm det, indtil det koger.
Lad det trække i 15 minutter.
Efter 15 minutter er gået, dyp vatrondellerne i blandingen, og påfør den på de berørte områder, og masser det ind i huden med cirkulære bevægelser.
Lad væsken blive på huden, indtil næste gang du vasker dit ansigt.

————————————————————–

Hvad kamille ellers kan bruges til

Udtræk af kamille er velegnet til at marinere fisk og kød i.

Blomsterne kan desuden spises hele og kan bruges som pynt på fx sommerens lagkager.

Planten kan bruges bredt i det søde køkken og er helt perfekt sammen med jordbær.

Du kan bruge kamille i kager, cremer, sirup og is.

Den passer godt i retter med fløde, jordbær, mandler, honning og andre aromatiske blomster som hyldeblomst eller lavendel.

I alkoholiske drikke som snaps eller bærlikør og i saft med rabarber gør kamille sig også godt.

I det salte køkken kan urten også bruges, og hvis du arbejder med den milde smag, kan den give en dybde i lette retter.

Blomsterbladene bruger man klassisk i salater, men prøv at arbejde med infusioner og udtræk i saucer og supper.

Oplagt er det at parre kamille med mildt smagende ingredienser som kammuslinger, fløde, hvid fisk eller hummer og andre skaldyr.

————————————————————–

VELBEKOMME!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait