Ramsløg, opskrifter

Opskrifter med ramsløg

Ramsløgkapers

(Fra Vild Mad – https://vildmad.dk/dk/opskrifter/ramslogskapers)

Ingredienser:
300 g ramsløgsblomster
100 g salt

Til eddikelage:
4 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker

Udstyr:
Lufttæt beholder
Sylteglas
Tålmodighed

Sådan gør du:
Tag ramsløgsblomsterfrøene, fri dem for stængler og skyl dem i en si.
Kom frøene i en beholder og bland dem med salt.
Dæk beholderen til, så den er lufttæt, og stil den i køleskabet i en måned. Ryst beholderen én gang om ugen.
Eddikelagen laves ved at koge eddike, vand og sukker op i en gryde.
Skyl dine ramsløgskapers.
Lad lagen køle ned og kom de skyllede ramsløgskapers ned i lagen.
Kom kapers og eddike på et sylteglas og stil det et mørkt sted. De små kapers kan bruges med det samme, men bliver kun bedre med tiden.

—————————————————————-

Grillede skovløg med ost

(Fra Vild Mad – https://vildmad.dk/dk/opskrifter/grillede-skovlog-med-ost)

Ingredienser:
10 vilde løg (brug alternativt ramsløg)
100 g tør ost – fx parmesan
1 dl olivenolie

Sådan gør du:
Rens de vilde løg, behold roden på. Skær eventuelt nogle af toppene af, så de er ens i længde.
Grill løgene til de møre i bunden.
Pensl dem med olivenolie og giv dem et minut mere på grillen.
Riv din ost.
Læg løgene på et fad og server dem med friskrevet ost henover.
Disse løg fungerer fantastisk godt som tilbehør til en grillstegt bøf.

—————————————————————-

Ramsløgssmør

(Fra Arla – https://www.arla.dk/opskrifter/ramslogssmor/)

Ingredienser:
25 g Rensede blade af ramsløg
100 g Blødt smør
1 spsk Friskpresset citronsaft
25 g Finthakkede peanuts
Friskkværnet peber

Sådan gør du:
Hak ramsløgsbladene fint og rør dem godt sammen med smør, citron, peanuts og peber.
Form smørret til en rulle og læg den indpakket i bagepapir i køleskabet i min. 15 min.

Tip
Smørret smager godt til nye kogte kartofler, fisk eller brød.

—————————————————————-

Ramsløgspesto

(Fra Arla – https://www.arla.dk/opskrifter/ramslogspesto/)

Ingredienser:
100 g Smuttede mandler
1½ dl Rapsolie
85 g Fintrevet parmesanost
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Rensede blade af ramsløg

Fremgangsmåde:
Rist mandlerne midt i ovnen (ca. 10 min. ved 200 grader). Tag mandlerne ud og lad dem køle helt af. Kom mandlerne i et blenderglas sammen med olie, ost, citronsaft, salt og peber. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt ramsløgsblade og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Smag til.

Tips
Tapenaden smager dejligt i sandwich, som dip til brød eller grøntsager eller vendt i friskkogt pasta. Tapenaden kan opbevares tildækket på køl i ca. 3 døgn.

—————————————————————-

VELBEKOMME!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait