Birk, opskrifter

Opskrifter med birk

Birkesaft-sirup

(Fra Skoven i Skolen – https://www.skoven-i-skolen.dk/content/birkesaft-sirup)

Du kan lave sirup af birkesaft, som du kan tappe fra et birketræ. Du kan tappe birkesaft mens saften stiger i birketræerne fra marts til de springer ud i begyndelsen af maj måned.

Sådan gør du:
Hæld birkesaften i gryden og bring den i kog.
Skru ned på middelvarme, så saften koge, men ikke for voldsomt.
Lad det koge til saften er blevet til en tyk masse.
Birkesirup smager dejligt som tilbehør til desserter.

—————————————————————-

FOR DE VOKSNE:

Birke snaps

(Fra Råd til haven – https://www.homeandgarden.dk/birke-snaps/)

Ingredienser:
En flaske vodka på 70 cl.
Et stort glas med skruelåg – min. 1 liter
Masser af friske birkeblade

Sådan gør du:
Du skal fylde glasset halv med friske birkeblade.
Hæld din vodka over bladene.
Lad det trække ca. 14 dage (smag evt. undervejs).
Si herefter bladene fra og hæld snapsen på en karaffel eller flaske.
Lad snapsen lagre 2 uger inden den nydes.

—————————————————————-

Birke-is

(Fra Copenhagen Food – https://copenhagenfood.dk/opskrifter/birk/)

Ingredienser:
3 ½ dl sødmælk
1 ½ dl fløde
65 g sukker
4 dl æggeblommer
5,7 g birkebark (kan købes på nettet eller i helsekost)

Sådan gør du:
Rist barken godt af på en pande ved svag varme. Kom mælk, fløde og sukker over. Kog det hele op.
Separér æggeblommerne fra hviden, og kom dem op i en skål. Hæld massen med ristet birk, mælk, fløde og sukker over blommerne, mens du pisker.
Stil massen den på køl til næste dag. Sigt isen, og kør den på en ismaskine.

—————————————————————-

Birke gelé

(Fra Copenhagen Food – https://copenhagenfood.dk/opskrifter/birk/)

Ingredienser:
½ l birkesaft (kan købes på nettet eller i helsekost)
1 spsk birkebark (kan købes på nettet eller i helsekost)
100 g rørsukker
5,5 g agar
30 g rosenblade

Fremgangsmåde:
Kog alle ingredienserne sammen, og sigt dem.
Lad gelen køle af, og blend den glat.

—————————————————————-

Syltede dunbirkeblade

(Fra Vild Mad – https://vildmad.dk/dk/opskrifter/syltede-birkeblade)

Ingredienser:
1 kg spæde dunbirk blade (eller lindeblade)
1 l æblecidereddike
½ l birkesaft. Kan erstattes af vand.
300 g økologisk rørsukker
40 g havsalt
5 g sennepsfrø
4 cm peberrod
2 løg
4 hvidløgsfed

Udstyr:
Sylteglas 1,5 l

Fremgangsmåde:
Kog op eddike, birkesaft, sukker, salt og sennepsfrø i en gryde.
Pil hvidløg og løg.
Skræl din peberrod og skær i mindre stykker.
Del to løg i kvarter.
Tilsæt løg, hvidløg, og giv det endnu et kort opkog.
Kom de spæde birkeblade og peberrod i sylteglasset og hæld den kogende lage over.
Luk glasset og sørg for det er lufttæt. Vend sylteglasset på hovedet i to min.
Stil glasset et koldt og mørkt sted. Bladene kan spises efter tre dage.

TIP:
Bladene kan også laves råsyltet. Gør man dette, kan denne bruges som tilbehør, hakket i saucer eller i en urteolie med brændenælder, kamilleblomst og vild timian.

—————————————————————-

VELBEKOMME!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait

Dette website bruger cookies. Du accepterer vores brug af cookies, hvis du fortsætter med at bruge siden. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.