Kodriver, opskrifter
Opskrifter med kodriver
GENERELT:
Den hulkravede kodriver egner sig til brug i maden. Både blade og blomster kan spises. Bladene er rige på C-vitamin.
Bladene kan spises rå i salatblandinger. De kan også stuves som spinat eller bruges i farsretter og i madpandekager.
De duftende blomster kan bruges til urtete, til snaps og i marmelade. Man skal dog begrænse brugen af blomsterne, da de indeholder salicylsyre. (Kilde: Arla.dk)
—————————————————————-
Smoothie med skovmærke og kodriver
(Fra Aarstiderne – https://www.aarstiderne.com/opskrifter/opskrift/skovmaerke-og-kodriver)
Prøv en vild smoothie! Skovmærke og kodriver kan du plukke i skoven eller grøftekanten – begge blomstrer i maj.
Ingredienser:
10 stilke skovmærke
8 stilke kodriver
4 dadler
½ agurk
½ æble
saft af en ½ citron
5 g ingefær
½ cm rød chili (kan udelades, hvis man ønsker en mindre stærk smoothie)
Sådan gør du:
Giver ca. 6 dl
Skyl de vilde urter godt.
Udsten dadlerne.
Skær agurk i mindre stykker.
Skær æbler i kvarte, og fjern kernehuset.
Kom alle ingredienser i blenderen, og blend til en ensartet konsistens.
Servér straks.
—————————————————————-
Friterede kodriver-blade
(Fra BotanicalOnline.com – https://www.botanical-online.com/en/recipes/cowslip-how-eat)
Bladene af kodriver kan du tilberede i friture – et nyt tilbehør, måske?
Ingredienser:
Kodriver-blade (de grønne)
Mel
Vand
Olivenolie eller solsikkeolie
Salt
Sådan gør du:
Pluk kodriver-blade et sted, hvor der ikke er sprøjtet med gift o.lign.
Vask bladene godt.
Bland 1 del mel med lidt vand, til det bliver til en tyktflydende masse.
Varm olien op.
Dyp hvert enkelt blad i melblandingen og fritér dem, når olien er varm nok – olien skal dog ikke ryge/dampe, da den så er FOR varm.
Drys med lidt salt og servér.
—————————————————————-
FOR DE VOKSNE:
Kodriver-likør
(Fra Bornholms Syp Klub – http://www.angelfire.com/trek/bornholmssypklub/Opskrifter.htmte)
Prøv at lave din egen kodriver-likør.
Ingredienser:
En god portion kodriverblomster
Alkohol, 40%
Syltetøjsglas, eller henkogningsglas (størrelse: Som du har brug for)
Sådan gør du:
Blomsterne må ikke være gamle, men godt udsprungne. Hver enkelt blomst skal plukkes af uden at der følger grønt med. De lægges friske i et syltetøjsglas, derpå hældes 40% sprit over, indtil blomsterne er helt dækket.
Trækker 4 til 5 døgn og herefter filtreres ekstrakten, og her må man gerne anvende et kaffefilter.
Bedres af at stå nogle måneder, men kan drikkes med det samme.
Blandingsforhold: 1 til 8.
Alkoholprocenten i det færdige produkt bør ikke overstige 38%.
—————————————————————-
VELBEKOMME!