Kodriver, opskrifter

Opskrifter med kodriver

GENERELT:

Den hulkravede kodriver egner sig til brug i maden. Både blade og blomster kan spises. Bladene er rige på C-vitamin.

Bladene kan spises rå i salatblandinger. De kan også stuves som spinat eller bruges i farsretter og i madpandekager.

De duftende blomster kan bruges til urtete, til snaps og i marmelade. Man skal dog begrænse brugen af blomsterne, da de indeholder salicylsyre. (Kilde: Arla.dk)

—————————————————————-

Smoothie med skovmærke og kodriver

(Fra Aarstiderne – https://www.aarstiderne.com/opskrifter/opskrift/skovmaerke-og-kodriver)

Prøv en vild smoothie! Skovmærke og kodriver kan du plukke i skoven eller grøftekanten – begge blomstrer i maj.

Ingredienser:
10 stilke skovmærke
8 stilke kodriver
4 dadler
½ agurk
½ æble
saft af en ½ citron
5 g ingefær
½ cm rød chili (kan udelades, hvis man ønsker en mindre stærk smoothie)

Sådan gør du:
Giver ca. 6 dl

Skyl de vilde urter godt.
Udsten dadlerne.
Skær agurk i mindre stykker.
Skær æbler i kvarte, og fjern kernehuset.
Kom alle ingredienser i blenderen, og blend til en ensartet konsistens.
Servér straks.

—————————————————————-

Friterede kodriver-blade

(Fra BotanicalOnline.com – https://www.botanical-online.com/en/recipes/cowslip-how-eat)

Bladene af kodriver kan du tilberede i friture – et nyt tilbehør, måske?

Ingredienser:

Kodriver-blade (de grønne)
Mel
Vand
Olivenolie eller solsikkeolie
Salt

Sådan gør du:
Pluk kodriver-blade et sted, hvor der ikke er sprøjtet med gift o.lign.
Vask bladene godt.
Bland 1 del mel med lidt vand, til det bliver til en tyktflydende masse.
Varm olien op.
Dyp hvert enkelt blad i melblandingen og fritér dem, når olien er varm nok – olien skal dog ikke ryge/dampe, da den så er FOR varm.
Drys med lidt salt og servér.

—————————————————————-

FOR DE VOKSNE:

Kodriver-likør

(Fra Bornholms Syp Klub – http://www.angelfire.com/trek/bornholmssypklub/Opskrifter.htmte)

Prøv at lave din egen kodriver-likør.

Ingredienser:
En god portion kodriverblomster
Alkohol, 40%
Syltetøjsglas, eller henkogningsglas (størrelse: Som du har brug for)

Sådan gør du:

Blomsterne må ikke være gamle, men godt udsprungne. Hver enkelt blomst skal plukkes af uden at der følger grønt med. De lægges friske i et syltetøjsglas, derpå hældes 40% sprit over, indtil blomsterne er helt dækket.

Trækker 4 til 5 døgn og herefter filtreres ekstrakten, og her må man gerne anvende et kaffefilter.
Bedres af at stå nogle måneder, men kan drikkes med det samme.
Blandingsforhold: 1 til 8.
Alkoholprocenten i det færdige produkt bør ikke overstige 38%.

—————————————————————-

VELBEKOMME!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait

Dette website bruger cookies. Du accepterer vores brug af cookies, hvis du fortsætter med at bruge siden. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.