Æblekrydret likør

(Billede fra Herbal Academy, USA)

Denne særlige æblekrydrede likøropskrift kræver søde æbler, kanelstænger, nelliker, brun farin og rom. Dette er en klassisk kombination og en, der straks vil smage af efterår!

Kanel og nelliker er gamle lægeplanter og er blevet brugt både som medicin og som smagsgivere til mad og bagværk i Danmark siden middelalderen (og måske før, men det er der ikke fundet belæg for endnu).
Vi har skrevet om kanel og nellike før – du kan læse det her:
https://urteblog.middelalderurter.dk/2020/02/16/kanel/ og https://urteblog.middelalderurter.dk/2020/02/16/nellike-kryddernellike/

Ingredienser

  • 6 æbler (brug gerne en blanding, f.eks. fuji og honeycrisp, den søde smag bliver virkelig fremhævet i denne drink)
  • 4 kanelstænger (Cinnamomum verum).
  • 4 nelliker (Syzygium aromaticum) knopper
  • Rom (Efter æblerne blev tilføjet til krukken, tog det omkring 42 ounces – ca. 1,2 liter – rom at fylde krukken op. Hvis man køber en 1,75 L-flaske, skulle der være rigeligt til denne opskrift) – brug gerne mørk rom til denne opskrift
  • 1 kop brun farin til simpel sirup (lav din egen, vejledning nedenfor)

(Billede fra Herbal Academy, USA)

Vejledning

Start med at rense æblerne. Læg dem evt. i vand (eller vand/eddike blanding) for at undgå, at de bruner.

Hak æblerne og fjern kernehuset.

I en stor glaskrukke (f.eks. en størrelse på 64 ounce – ca. 1,8 liter) lægges nu de hakkede æbler.

Tilsæt 4 kanelstænger til glasset.

Tilsæt 4 nelliker til glasset.

Fyld derefter krukken med rom til toppen, så der er lidt plads til luft.

Læg låg på krukken, og lad den stå på et køligt, tørt sted i 7 dage.

Efter en uge er likørinfusionen klar til næste trin. Det er her, man laver sin egne brune sukker sirup:

  • I en gryde placeres 1 kop vand med 1 kop brun farin.
  • Sæt komfuret på lav varme og varm op, indtil sukkeret er helt opløst.
  • Gem væsken.

Si derefter de faste stoffer fra likørinfusionen.

I den store glaskrukke eller en patentprop-flaske tilsættes først den simple brun farin sirup og derefter fyldes resten med den sigtede likørvæske.

Bland dem sammen, og drikken er færdig!

Hvad kan den bruges til:

Æblekrydret likør kan nydes on the rocks eller tilføjes til en festlig feriedrink som æblecider. Den søde smag af æbler og brun farin skinner virkelig igennem. Den varme smag af kanel og nelliker balancerer denne dejlige urtedrik.

TIP:
Man kan også tilsætte for eksempel 1 stjerneanis til krydderblandingen – eller skifte æble ud med appelsin.

(Oprindelig opskrift kan ses hos Herbal Academy, USA – lige her: https://theherbalacademy.com/spiced-liqueur/)

(Billede fra Herbal Academy, USA)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Please Wait

Dette website bruger cookies. Du accepterer vores brug af cookies, hvis du fortsætter med at bruge siden. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.