Æblegløgg, alkoholfri

(Billede: Betina Hastoft for “Sæson”)

I den kolde årstid kan man godt få brug for at få varmen – for eksempel efter en rask gåtur i skoven eller ved stranden.

Og gløgg er en gammel nordisk drik, som muligvis nedstammer fra Luthendrank, der blev brugt i Middelalderen. Ligheden er i hvert fald slående: Alkohol og krydderier varmes op og drikkes.

Men nogle gange vil man helst have noget UDEN alkohol, især hvis børnene også skal kunne drikke det – og så var det måske en idé med denne æblegløgg.
Med sit indhold af kanel, ingefær, stjerneanis, kardemomme og kryddernellike er det en dejlig urtedrik med varmende krydderier – en form for syndig sundhed, kunne man vel kalde det!

Vi har tidligere skrevet om de nogle af de krydderier/urter, der bruges her – du kan læse om kanel her: https://urteblog.middelalderurter.dk/2020/02/16/kanel/
Om kryddernellike her: https://urteblog.middelalderurter.dk/2020/02/16/nellike-kryddernellike/
Og om ingefær her: https://urteblog.middelalderurter.dk/2020/02/16/ingefaer/

Og så til opskriften på Æblegløgg uden alkohol!

Æblegløgg

Ingredienser

  • 1 liter æblemost eller æblejuice
  • 1 stang kanel (vælg Ceylon-kanel, ikke Cassia)
  • 1-2 stjerneanis
  • 4 kryddernelliker
  • 4 kardemommekapsler
  • 1 skive frisk ingefær
  • Pynt: Friske æbletern og rosiner

Fremgangsmåde

Varm æblemost/æblejuice op til kogepunktet sammen med krydderierne.

Lad det gerne trække 30-60 min. og si den rygende varme drik over i glas med friske æbletern og rosiner.

(Oprindelig opskrift: Sæson, https://saeson-web.dk/gode-raad/aeblegloegg/)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Please Wait

Dette website bruger cookies. Du accepterer vores brug af cookies, hvis du fortsætter med at bruge siden. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.